JAARLIJKSE FEESTEN

763 (2)

BAASRODE CARNAVAL


Carnaval, het feest van de lach en spot, wordt in Baasrode uitbundig gevierd. In 1966 werd de "Orde van de Palingboer" opgericht voor de mensen die zich in de loop der jaren verdienstelijk hebben ingezet voor carnaval in Baasrode. Jammer genoeg steekt Covid-19 een stokje voor de editie van 2021. Meer informatie vindt u hier.

SCHELDEFEESTEN


Ieder jaar in september vinden de Scheldefeesten plaats in Baasrode. Drie dagen lang kan je er oude scheepstypes spotten op de Schelde, zijn er rondvaarten, een heuse vlootparade, veel muziek, ludieke kampioenschappen, rommelmarkten en veel, veel meer. Meer informatie vindt u hier.

dscn8645

BAASRODE KERMIS


Ieder jaar op de 4de zondag na Pasen viert Baasrode de kleine kermis. In september, op de derde zondag, volgt de grote kermis.

BAASRODE JAARMARKT


Ieder jaar op de dinsdag na de grote kermis vindt de jaarmarkt van Baasrode plaats. Houders van trekpaarden, rijpaarden, pony's, melkvee, vleesvee, ezels, schapen, geiten en kleinvee kunnen er met hun dieren meedingen naar een geldprijs. Een jury keurt de dieren. Meer informatie vindt u hier.