TENTOONSTELLINGEN

Zaterdag 4 september 2021 - Opening tentoonstelling

Met deze tentoonstelling wil de organisatie van ‘1200 jaar Baasrode’ het boeiende verleden van de gemeente in beeld brengen en zelden of nooit geziene documenten en stukken tonen aan het grote publiek. Zo zijn er oude tekeningen, archeologische vondsten, stukken van oude verenigingen, kopieën van de schilderijen en tekeningen (o.a. van Pieter Breugel en diens jongste zoon) evenals een kopie van de oorkonde met de oudste vermelding van Baasrode. Met allerlei kaarten zal de evolutie van het dorp doorheen de geschiedenis in beeld worden gebracht, zodat elke inwoner kan ontdekken wat er zich heeft afgespeeld op het perceel

waar hij of zij woont. Allerlei verhaaltjes met het nodige beeldmateriaal vervolledigen de tentoonstelling. Voor ieder wat wils, dus!


Als locatie is gekozen voor de zaal Colonia; een gerenoveerde fabriekshal met taverne in de blikkenmakerij van de oude firma Vermylen. Iedereen die de uitzonderlijke geschiedenis van Baasrode wil ontdekken is daar welkom gedurende de volledige feestmaand september, telkens op zaterdag vanaf 13u tot 18u en zondag van 10u tot 18u. Dit tot en met 26 september.

INSCHRIJVEN

Wees als eerste op de hoogte van al onze aankomende evenementen en updates.