WANDELEN, FIETSEN & LOPEN

Juli - augustus 2021 - Wandel en fietstochten Pasar Baasrode

Pasar Baasrode werkte een volledig, coronaproof, wandel- en fietstochtenprogramma uit voor deze lente en zomer. Deze brengen jullie langs de meest markante plaatsen die de gemeente rijk is. Je hoeft alle wandel- en of fietslussen (4 van het geluksklavertje) niet allemaal op één dag te ondernemen. Je kan deze ook opsplitsen volgens de eigen tijd en goesting. Kom dus mee naar buiten en leer de gemeente beter kennen! Deze activiteiten zijn deaal voor bewoners, nieuwkomers en andere geïnteresseerden.

De wandel- en fietslussen kunnen georganiseerd worden tijdens de maanden juli tot september 2021, met vertrek en aankomst aan de kerk, op het dorpsplein en/of de parking aan de Molenberg. Je kan de verschillende parcours hier terugvinden, downloaden en afdrukken. 

Iedere zondag van september 2021 - Wandeling 'Baasroodse nijverheid'

In de tweede helft van de 19de eeuw ontwikkelde Baasrode zich meer en meer als een belangrijke industriële speler aan de oevers van de Schelde. Tijdens deze wandeling willen we de deelnemers meenemen doorheen deze boeiende tijd en gaan we op zoek naar de restanten van het bloeiende industriële verleden van ons dorp. Nooit zullen we echter verder dan 100 meter van de Schelde verwijderd zijn.


Het wordt een verhaal van fabrieken en hard labeur, van rijke families

en goede bazen, van lokale bedrijven en internationale grootmachten, van de opkomst en het verval van een industrieel dorp.

Deze wandeling zal worden geleid door heemkundige Cedric Verheyen, expert in de Baasroodse geschiedenis van de 19de en 20ste eeuw.

Deze wandeling wordt wekelijks georganiseerd in september, met groepjes van maximum 30 personen. De start is steeds aan de provinciale Erfgoedsite Baasroodse scheepswerven. Gelieve een mondmasker mee te brengen.

Zaterdag 11, 18, 25 september 2021 - Wandeling 'dorp'

 Wat kan een mens beter doen dan een wandeling maken door zijn eigen dorp? We gaan van start aan de kerk van Baasrode en doen tijdens deze wandeling van ongeveer een tweetal uur een aantal markante locaties aan in en rond de dorpskern.


Op elk van deze plaatsen staan we even stil bij een bepaalde periode in onze geschiedenis van ons dorp die op die plaats heel tastbaar aanwezig is. Het wordt een wandeling met grote en kleine verhalen uit het verleden van ons dorp. 

Eindigen doen we in Colonia, waar een bezoek aan onze tentoonstelling een prima vervolg kan zijn voor een ochtend vol geschiedenis.


Deze wandeling zal worden geleid door heemkundige Cedric Verheyen, dé kenner van Baasrode tijdens de 19de en 20ste eeuw.  Deze wandeling wordt wekelijks georganiseerd in september, met groepjes van maximum 30 personen.
De start is steeds aan de kerk van Baasrode. Gelieve een mondmasker mee te brengen.

INSCHRIJVEN

Wees als eerste op de hoogte van al onze aankomende evenementen en updates.