ANDERE ACTIVITEITEN

4-6 juni 2022 - Open kerkendag Baasrode

Baasrode doet mee met Open Kerkendag 2022! De Sint-Ursmaruskerk heeft een prachtige ligging aan de Schelde en haar spitse kerktoren is een richtpunt in het landschap.

De Kerkfabriek organiseert in samenwerking met het Parochieteam een fototentoonstelling in de kerk. Streekfotograaf Achiel Triempont stelt er 100 foto’s tentoon van de Sint-Ursmaruskerk en omgeving. (Deze foto’s kunnen ter plaatse besteld worden.) Daarnaast wordt een projectiecarrousel voorzien met erfgoedfoto’s van Baasrode.

Openingsuren:

  Zaterdag 4 juni: van 10 tot 17 uur

  Zondag 5 juni: van 10 tot 18 uur

  Maandag 6 juni: van 10 tot 18 uur


Iedereen is van harte welkom!

Zaterdag 11 juni 2022 - Met de Baasroodse Belleman naar Ieper

In augustus 2021 zakte een volledige bus enthousiaste Baasrodenaren naar Veurne af om kersverse Belleman Jordy Van Praet naar een knappe vierde plaats te supporteren. Het werd toen een volwaardige daguitstap met allerlei culturele activiteiten.

Wegens het succes werd besloten om op 11 juni 2022 een nieuwe uitstap te organiseren, ditmaal naar Ieper. We houden jullie op de hoogte van de details!

Zondag 21 augustus 2022 - Belgisch kampioenschap Belleman

Op 21 augustus 2022 zullen de luidste klokken van het land weergalmen over Baasrode. Bellemannen en -vrouwen uit verschillende Belgische dorpen en steden strijden die dag om de nationale titel. 


Baasroods Belleman Jordy Van Praet, die vorig jaar te Veurne bij zijn eerste deelname een knappe vierde plaats behaalde, zal het kampioenschap begeleiden. In de namiddag is er de eerste roep, waarbij de deelnemers iets vertellen over hun eigen stad of gemeente.

Daarna moeten de bellemannen een tweede roep declameren, waarbij Baasrode de inhoud bepaalt. Een jury bepaalt vervolgens wie de Belgische titel op zijn of haar naam mag schrijven. Er wordt ook een prijs gegeven aan de best geklede dame of escorte, die in vele steden hun belleman vergezellen op uitstappen en wedstrijden.

Het Belgisch kampioenschap Belleman zal doorgaan aan de prachtige Provinciale Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode en is gratis te volgen. Men zegge het voort!

INSCHRIJVEN

Wees als eerste op de hoogte van al onze aankomende evenementen en updates.