ANDERE ACTIVITEITEN

Zondag 21 augustus 2022 - Belgisch kampioenschap Belleman

Op 21 augustus 2022 zullen de luidste klokken van het land weergalmen over Baasrode. Bellemannen en -vrouwen uit verschillende Belgische dorpen en steden strijden die dag om de nationale titel. 


Baasroods Belleman Jordy Van Praet, die vorig jaar te Veurne bij zijn eerste deelname een knappe vierde plaats behaalde, zal het kampioenschap begeleiden. In de namiddag is er de eerste roep, waarbij de deelnemers iets vertellen over hun eigen stad of gemeente.

Daarna moeten de bellemannen een tweede roep declameren, waarbij Baasrode de inhoud bepaalt. Een jury bepaalt vervolgens wie de Belgische titel op zijn of haar naam mag schrijven. Er wordt ook een prijs gegeven aan de best geklede dame of escorte, die in vele steden hun belleman vergezellen op uitstappen en wedstrijden.

Het Belgisch kampioenschap Belleman zal doorgaan aan de prachtige Provinciale Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode en is gratis te volgen. Men zegge het voort!

Zondag 2 oktober 2022 - Met de Baasroodse Belleman naar Ieper

Aandacht, aandacht, aandacht, Wie herinnert zich de uitstap naar het Belgisch kampioenschap Belleman in Veurne nog? Een dag waar we eens aan cultuur deden, maar vooral veel plezier hadden. Zoals jullie wel al horen waaien hebben, is het ons gelukt na de vierde plaats vorig jaar om het kampioenschap naar Baasrode te halen. Toch is er een grote vraag naar een daguitstap en daar hebben we met de vzw Belleman Baasrode werk van gemaakt. Dit jaar gaan we naar Ieper op zondag 2 oktober 2022.

Daar zal een fantastisch programma onze dag vullen (Flanders Field museum en Yper Museum, een gegidste wandeling en als afsluiter de "last post" aan de Menenpoort). En over vullen gesproken, ook onze innerlijke mens zal niet vergeten worden (ontbijt, warm middagmaal en lichte broodmaaltijd 's avonds). Dit alles samen met bus en T-shirt kunnen we aanbieden voor de prijs van 65€. Inschrijven kan bij onze Belleman Jordy via bellemanbaasrode@hotmail.com, hopelijk tot dan. Edde het gehoord, zeg het voort!

INSCHRIJVEN

Wees als eerste op de hoogte van al onze aankomende evenementen en updates.